Wednesday, 12 December 2012

UMRAH

Assalamualaikum,

Sebenarnya dah lama aku nak ke Tanah Suci Allah ni. Kalau difikir2 balik rasanya tiap2 tahun buat planning. Tapi tulah belum dijemput untuk jadi tetamu Allah kan. Memang x pernah jadi. ALHAMDULILLAH  tahun ni merupakan final year aku as a medical student. Insya Allah aku akan menjadi pegawai perubatan tak lama lagi. So masa ni macam biasalah, orang kata tanam anggur. LOL. Tapi anggur aku berkualiti tau. Crunchy dan manis lagi (angkat bakul sendiri sat). So, nak dijadikan ceritanye, sementara aku tanam anggur berkualiti aku tu, mak aku pun suggestla untuk menunaikan UMRAH. Wahhh aku punya seronok tak terhingga.

Hari Sabtu dan Ahad lepas aku dan mak aku pergi kursus Umrah yang dianjurkan oleh Andalusia Travel & Tours (kitorang ikut pakej dia la ni). Seronok jugela dengar ustaz tu berceramah. Point yang aku paling ingat ustaz tu cakap shopping kat Mekah dan Madinah dapat pahala sebab Nabi Ibrahim AS berdoa pada Allah supaya perniagaan di kedua tempat ni maju. Apa lagi, dalam hati ada tamanlah. Mana aku pernah dengar shopping dapat pahala. Yelah maybe adala kalau shopping ke arah yang membina masyarakat tu. Masalahnye aku slalu shopping menghabiskan duit. Tang mana yang nak membina masyarakat tu pun x sure. Anyways, yang aku nak bercerita sangat ni, aku pergi kursus Umrah ni dengan memakai salah satu baju Jubah cotton yang sleeveless tu.

Haa tu dia. posing seblah lemari hiasan mak aku yang glamor tu. Tapi xdelah menambahkan keglamoran aku pon. 

Sangat selesa jubah ni. kain dia tebal tapi xdelah tebal yang panas tu. Tebal cukup-cukup kasi x nampak bayang kaki. Kalau jalan pun x nampak bentuk. Inner dia plak sangat LEMBUT. Aku bukanla nak promo-promo sangat (eh promo jugaklah) tapi memang betul. Aku honest dalam membuat penilaian. Cuma sikit drawback jubah ni is kat sisi bawah kain dia ada belahan dalam 7 inchi gitu tujuan untuk kasi korang jalan biar laju sikitlah (kan aku honest lagi ni). So, aku pakai stokin yang panjang sikit. Kalau orang yang nak senang sikit jahit mati je tepi tu (kalau x reti jahit, boleh mintak aku jahitkan! SERIOUSLY). 
Ni pulak gambar close up pocket kat tepi tu. Cantik kan kan kan? (heh angkat bakul lagi)

Anyways, dah panjang berceloteh ni. Harap uolls (eh dah terpakai plak word ni) berminat dengan jubah ni. Memang seriously smart lah. Macam mana nak order is klik dekat link ORDER NOW kat atas tu. 

Assalamualaikum~

Monday, 10 December 2012

JUBAH DENIM SOFEA


JS 07
RM125
POSTAGE=RM6
MATERIAL=COTTON DENIM + 100% COTTON INNER
DARK GREY OUTER DRESS WITH SIDES POCKETS AND BLACK COTTON INNER
AVAILABLE SIZES= L, XL

_________________________________________________________________ 




 JS01
RM125
POSTAGE=RM6
MATERIAL=COTTON DENIM + 100% COTTON INNER
PINK CHECKERED OUTER DRESS WITH SIDE POCKETS AND LIGHT PINK INNER COTTON
AVAILABLE SIZE=S, M

__________________________________________________________________


JS02
RM125
POSTAGE=RM6
MATERIAL=COTTON DENIM + 100% COTTON INNER
BURBERRY PATTERN OUTER DRESS WITH SIDE POCKETS AND RED COTTON INNER
AVAILABLE SIZES=S, L

_________________________________________________________________________
 

JS03
RM125
POSTAGE=RM6
MATERIAL=COTTON DENIM + 100% COTTON INNER
STRIPES OUTER DRESS WITH SIDE POCKETS AND LIGHT GREY COTTON INNER
AVAILABLE SIZES=M, XL

_____________________________________________________________________
 

JS05
RM125
POSTAGE=RM6
MATERIAL=COTTON DENIM + 100% COTTON INNER
GREY OUTER DRESS WITH SIDE POCKETS AND LIGHT GREY COTTON INNER
AVAILABLE SIZES=M,XL
______________________________________________________________________
 


JS04
RM125
POSTAGE=RM6
MATERIAL= COTTON DENIM + 100% COTTON INNER
CHECKERED OUTER DRESS WITH COLLAR AND ZIPS OVER POCKETS + CREAM COTTON INNER
AVAILABLE SIZES=M,XL

__________________________________________________________________________



JS06
RM125
POSTAGE=RM6
MATERIAL=COTTON DENIM + 100% COTTON INNER
RED CHECKERED OUTER DRESS WITH SIDE POCKETS AND RED COTTON INNER
AVAILABLE SIZES=S, L

________________________________________________________________________

 
JS08
RM125
POSTAGE=RM6
MATERIAL=COTTON DENIM + 100% COTTON INNER
PURPLE CHECKERED OUTER DRESS WITH SIDE POCKETS AND PURPLE COTTON INNER
AVAILABLE SIZES=M,L

__________________________________________________________________________

 
JS09
RM125
POSTAGE=RM6
MATERIAL= COTTON DENIM + 100% COTTON INNER
BROWN CHECKERED OUTER DRESS WITH SIDE POCKETS AND DARK BROWN COTTON INNER
AVAILABLE SIZES=XL

__________________________________________________________________________

 
JS10
RM125
POSTAGE=RM6
MATERIAL=SOFT DENIM + 100% COTTON INNER
DARK BLUE DENIM OUTER DRESS WITH SIDES POCKET AND WHITE COTTON INNER
AVAILABLE SIZE=S

___________________________________________________________________________ 

 
JS11
RM125
POSTAGE=RM6
MATERIAL=COTTON DENIM + 100% COTTON INNER
LIGHT GREY STRIPES OUTER DRESS WITH SIDE POCKETS AND BLACK INNER
AVAILABLE SIZES=M, XL

_____________________________________________________________________________


YEAR END SALE MAXIDRESS!!

1842
GREYISH DRESS WITH BLACK LACE OUTER PIECE
RM80
POSTAGE=RM6
Material : Polyester Spandex & Lace
Size : Free Size Fit S-M
 Length : 57 " (shoulder to hem)
*2 Piece Dress: Long Sleeves Maxi and Lace Cardigan
_____________________________________________________________________



1845-SOLD OUT
GREY DRESS WITH PINKISH LACE OUTER PIECE
RM80
POSTAGE=RM6
Material : Polyester Spandex & Lace
Size : Free Size Fit S-M
 Length : 57 " (shoulder to hem)
*2 Piece Dress: Long Sleeves Maxi + Lace Cardigan
_________________________________________________________________



 1852
GREY SLEEVELESS DRESS WITH MATCHING OUTER PIECE
RM80
POSTAGE=RM6
Material : Polyester Spandex & Lace
Size : Free Size Fit S-M-L
Length : 57 " (shoulder to hem)
*2 Piece Dress: Sleeveless Maxi + Lace Cardigan
_______________________________________________________________________

 1974
BLACK SLEEVELESS DRESS WITH BLUE PRINTED OUTER PIECE
RM80
POSTAGE=RM6
Material : Polyester Spandex
Size : Free Size Fit S-M-L
Length : 57 "
*2 Piece Set: Sleeveless Maxi + Outer Piece
_________________________________________________________________

 3012
BLACK LONG DRESS WITH LACE FRONT NECKLINE AND BRAIDED BELT
RM80
POSTAGE=RM6
Material : Polyester Spandex & Cotton Lace
Size : Free Size Fit S-M-L
Length : 59 " (extra tall)
*Braided Belt Included
______________________________________________________________





3021
BROWN LONG DRESS WITH WHITE LACEY TOP
RM80
POSTAGE=RM6
Material : Polyester Spandex & Lace
Size : Free Size Fit S-M-L
Length : 58 "
(shoulder to hem)
_________________________________________________________________


 3033
BLACK LONG DRESS WITH FLORAL TOP AND COTTON SILK BAND FOR WAIST RIBBON
RM80
POSTAGE=RM6
Material : Cotton Silk
Size : Free Size Fit S-M-L
Length : 56 "

____________________________________________________________________
3044-SOLD OUT
YELLOW MUSTARD LONG DRESS WITH WHITE LACEY FRONT NECK LINE
RM80
POSTAGE=RM6
Material : Cotton Silk & Polyester Lace
Size : Free Size Fit S-M-L
Length : 56 "

______________________________________________________________________
 
3054
BLACK LONG DRESS WITH FLORAL PRINTED TOP
RM80
POSTAGE=RM6
Material : Cotton Silk
Size : Fit S-M
Length : 55 "
*Front Buttons Can Be Opened.
*Elasticized Waist. Belt NOT Included
___________________________________________________________________





3056
BLACK LONG DRESS WITH GREEN LEAVES PRINTED TOP
RM80
POSTAGE=RM6
Material : Cotton Silk
Size : Fit S-M
Length : 55 "
*Front Buttons Can Be Opened.
*Elasticized Waist. Belt NOT Included
____________________________________________________________________




3058
BLACK LONG DRESS WITH BLUE RIBBON PRINTED TOP
RM80
POSTAGE=RM6
Material : Cotton Silk
Size : Fit S-M
Length : 55 "
*Front Buttons Can Be Opened.
*Elasticized Waist. Belt NOT Included
____________________________________________________________________




3059
BLACK LONG SLEEVELESS DRESS WITH FLORAL PRINTED OUTER PIECE
RM80
POSTAGE=RM6
Material : Cotton Silk
Size : Free Size Fit S-M
 Length : 57 "
*2 Piece Set: Sleeveless Dress + Cardigan
_______________________________________________________________________


3061
LIGHT BROWN LONG SLEEVELESS DRESS WITH MATCHING OUTER PIECE
RM80
POSTAGE=RM6
Material : Cotton Silk
Size : Free Size Fit S-M
Length : 57 "
*2 Piece Set: Sleeveless Dress + Cardigan

Template by:

Free Blog Templates